איך פותחים שנה חדשה? איך דואגים שהגוף לא יקרוס בשנה הקרובה בעקבות השנה הקשה מנשוא שחלפה? ואיך שומרים על גוף ונפש חזקים לצד בשורות מרסקות שמשפיעות על הנפש?

איך פותחים שנה חדשה? איך דואגים שהגוף לא יקרוס בשנה הקרובה בעקבות השנה הקשה מנשוא שחלפה? ואיך שומרים על גוף ונפש חזקים לצד בשורות מרסקות שמשפיעות על הנפש?

שנת 2024 היתה השנה הקשה והאכזרית ביותר שידענו. לא נתפס שעדיין יש חטופים שטרם חזרו ואין שמץ של מושג מה עולה או עלה בגורלם. לא נתפס שכבר שנה אין לאנשים בית לחזור אליו. העם שלנו בסוג של אבל כבר למעלה משנה ומשפחות החטופים בגיהנום מתמשך, שאי אפשר בכלל להכיל את עוצמתו ומשפחות שנקרעו מהבתים שלהם, מחפשים את דרכם.

תקופת אבל גורמת לתופעות מורכבות בגוף ובנפש. אני מניחה שרבים מכם או רבים מהקרובים אליכם חוו השנה מחלות או תופעות גופניות לא פשוטות שהתפרצו דווקא בשנה האחרונה וזה הגיוני, כי כשהנפש חלשה, גם הגוף נחלש ולכן זאת “הזדמנות” של כאבים ומחלות שונות לצוץ ולתקוף ולא תמיד הנפש חזקה מספיק להילחם ולא תמיד הגוף חזק מספיק כדי להתגבר.

מה ששונה בתקופת האבל הפעם, זה שמדובר באבל מתמשך ונגרר שהולך ומקצין בעקבות המצב ולא ניתן לראות או לצפות את סופו וזה מפחיד ופחד יכול לשתק. אנחנו בעצם, עם בטראומה. בזמן אבל או טראומה הגוף נוטה להתכווץ, זאת נטייתו הטבעית של הגוף והדרך שלו להגן על עצמו. אבל הכיווץ המתמשך הזה אינו טוב לאורך זמן.

כמה נהדר היה להבין איזה צבא מדהים עם יכולות נדירות יש לנו ולקינוח לקבל את הודעת חיסולו של נסראללה לקראת סוף השנה המקוללת, מן נקודת אור בתוך השחור, מן אושר וכוח שממלאים את הלב, מרפים את השרירים, נותנים תקווה ואפילו גורמים לנו, פיזית, להרגיש חזקים יותר. ככה זה כשפתאום יש תקווה, אפילו אם היא מסויימת.

אני קיבלתי החלטה אישית לקראת השנה החדשה (החלטה שהתחלתי ליישם כבר לפי כמה חודשים) ואני מזמינה אתכם להצטרף אלי. החלטתי שלא משנה מה יקרה, לא אתן לנפש ולגוף לקרוס. זה בסדר ואפילו הגיוני ואנושי להיות עצובה, לדאוג ולכאוב, אבל לא אאפשר לגוף ולנפש להישאר שם לאורך זמן. אחרי העצב, אני מלמדת את הגוף שלי להחזיר את כוחו, את עמידתו הזקופה ואת היכולת שלו להתמודד עם ומול כל דבר או מכשול שעומדים בפניו.

תנועה של הגוף על בסיס יומי היא המפתח והכרח בתהליך ומקלה, בין היתר, גם על כאבים פיזיים. כשהגוף לא זז, הנשמה תקועה, מצב הגוף והנפש נשאר סטטי, הזרימה הפנימית יורדת והכאבים מגיעים. בהתאם, כשהגוף זז, הנשמה זזה, הנפש מתחזקת, האנרגיה והכוח מגיעים אלינו ומשדרים למוח שאנחנו חזקים ומנצחים את הקשיים. גוף שזז בצורה חיונית על בסיס יומי משדר למוח שהכל בסדר ושלא משנה מה קורה, הגוף נשאר חזק, יציב ובריא. למעשה, התנועה החיצונית משפרת את התנועה הפנימית שעוזרת להקל על כאבים ועל הנפש.

גם כשהלוז עמוס, גם כשבקושי מוצאים זמן לעצמנו ולזמן איכות עם המשפחה וגם כשהדבר היחיד שבא לעשות זה לרבוץ על הספה ופשוט לא לעשות כלום, אפשר למצוא רבע שעה ביום לתחזוק וחיזוק הגוף והנפש – זה MUST. סך הכל רבע שעה ביום. רבע שעה שמשנה את כל ההתנהלות והאנרגיה של הגוף. רבע שעה שתגרום לנו להיות חזקים ואסופים יותר ולהילחם בתופעות לא סימפטיות שמבקשות לצוץ בגופנו ולנצל את חולשתנו. לא בכדי, ישנם אנשים שסובלים מכאבים כשהם מתעוררים בבוקר וככל שהיום מתקדם והם מתחילים לנוע, הכאבים פוחתים וטווח התנועה גדל.

ולסיכום – קריטי שתזוזה של הגוף תהיה חלק בלתי נפרד לא רק משגרת החיים שלנו, אלא גם משגרת היומיום שלנו. בריאות מיטבית מגיעה כשהתנועה הטבעית בתוך הגוף טובה. בגוף שזז ונע יש זרימת דם, קצב לב, תנועת ריאות, זרימת נוזלי עמוד השדרה והלימפה ועוד’.

שתהיה שנה של ניצחון גם ברמה האישית וגם ברמה הלאומית😊

שתפו:

צרו קשר

מאמרים נוספים

נשימה ותנועה – למה נשימה נכונה לא באה באופן טבעי ולמה זה גורם? למה קריטי להתמקד בנשימה בזמן אימון כושר? ולמה דווקא בזמן מאמץ מומלץ להתמקד אפילו יותר בנשימה?

הנשימה היא הפעולה הטבעית ביותר שלנו. ללא נשימה, לא יהיו בנו חיים. אז איך קורה שאנחנו לפעמים שוכחים לנשום נשימות משמעותיות? למה אנחנו מרגישים שחסר

איזה תרגילי בטן אפשר לבצע בלי מזרן? איזה תרגילי בטן אפשר לבצע בישיבה? קבלו אימון כושר קצר אונליין ובו תרגילי בטן ללא מזרן, בישיבה -שניתן לבצע בכל רגע נתון, בכל מקום ובתוך מספר דקות להרגיש עבודה נהדרת ושריפה בבטן😊

התרגול הזה מיועד לאלו מכם עם לו”ז עמוס, אבל לא רק. הוא מיועד גם עבור אלו מכם שרוצים להשקיע באיזור הבטן (והגב, כי זה הולך