ביום יום, עיקר התנועה שלנו בזמן הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים או בזמן ישיבה היא כשהרגליים בקדמת הגוף, נעות קדימה או מופנות קדימה. הגוף שלנו מסגל את התנועות שבשגרת היום יום שלו ומתרגל אליהן, המוח כבר מתורגל היטב והתנועות האלו מתבצעות על אוטומט בערך מהיום בו נולדנו.
גם כשאנו מתאמנים, רוב התנועות בכל מה שקשור לתנועת הרגליים, הן תנועות שמביאות את הרגליים קדימה או תנועות אגב פישוק עם הרגליים (כמו סקווט). בנוסף, חלק מאיתנו מבצעים אימוני כושר ללא גיוון משמעותי בתרגילי הכושר במהלך האימון. באימונים כמו פילאטיס או יוגה, נראה תנועות מגוונות יותר עם הרגליים.
אחת התנועות שאנו פחות מבצעים ביום יום או מבצעים לעיתים מאוד רחוקות היא תנועת הנפת הרגל הצידה – תנועה שאינה בשגרה ולמעשה, אין לנו, לרוב, צורך בה מבחינת ההתנהלות שלנו במרחב. למה כל כך חשוב להכניס את תנועת הנפת הרגל הצידה לחיינו ומה נרוויח מזה?
הגוף אוהב שינויים וגיוונים. כשאנו מבצעים תנועה שאינה שגרתית עבור הגוף, אנו מפתיעים את הגוף ובכך מעירים אותו ומבלבלים אותו ( בקטע טוב😊). הגוף והמוח מגורים ומתעוררים נוכח התנועה הלא שגרתית וזה נהדר. הגוף שלנו משתעמם בקלות וחשוב להוציא אותו מהשיעמום.
בזמן הנפת הרגל הצידה עובדים שרירים נוספים שפחות, הרבה פחות, עובדים ביום יום, מה שמביא לחיזוקם ומקטין את הסיכוי להיפצע, באופן כללי.
הנפת הרגל הצידה נהדרת גם ל”שימון” המפרקים מכל הכיוונים ולא רק דרך הנפתה קדימה. וגם האגן הוא המרוויח הגדול בכך שהוא מקבל תנועה שאינה שגרתית עבורו. האגן הוא אחד האזורים היותר רגישים בגוף ואם לא נניע אותו בצורה חכמה ונכונה, אנו עלולים להרגיש נוקשות וחוסר גמישות באזור האגן וזה יכול להוביל גם לכאבים שיתפשטו לאזור הגב.
הנפת הרגל הצידה, כמו גם תנועות אחרות שאנו מבצעים שלא בשגרה, עושה נהדר לנפש. תנועה שהגוף לא מורגל אליה, מעירה גם את הנפש וגורמת לתחושה טובה יותר בגוף באופן כללי והרי גוף ונפש הולכים יחדיו, יד ביד. קיבעון אינו טוב, לא עבור הגוף, לא עבור המוח ולא עבור הנפש.
שלבו מדי פעם הנפת רגל הצידה במהלך אימוני הכושר שלכם וגוונו את התרגילים במסגרתם אתם מניפים את הרגל הצידה.
קבלו אימון כושר קצר אונליין ובו 5 תרגילי כושר שונים שמשלבים הנפת רגל הצידה. בצעו מכל תרגיל בין 10 ל 50 חזרות, כפי יכולתכם וכפי רצונכם.
תהנו…